BSK KONYA HASTANESİ

Özel sağlık kuruluşu.

Özel BSK Konya Hastanesi, ülkemizin önde gelen gruplarından Şevket Sabancı ailesine ait Esas Holding bünyesinde; ülke çapında sağlık hizmetlerini aynı kalitede sunma ve Türkiye’nin en güçlü sağlık markalarından biri olma hedefiyle kurulan Birleşik Sağlık Kurumlarının Türkiye genelindeki yedi hastanesinden biri olarak hizmet vermektedir. Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Eskişehir, Konya ve Kütahya illerindeki hastaneleri ile BSK; toplam 628 yatak, 1600 çalışan ve 52.700 metrekare kapalı alan ile sağlık sektöründe önemli bir yere sahiptir.

Beyşehir çevre yolu üzerinde yaklaşık on bir bin metrekare kapalı alana kurulu olan BSK Konya Hastanesi, on yedisi yoğun bakım, dördü süit olmak üzere, doksan yatak kapasitesi ve beş ameliyathanesi ile yirmi iki branşta hizmet sunmaktadır.

Genel cerrahi, kardiyoloji, KVC (Kardiyo Vasküler Cerrahi), iç hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, plastik cerrahi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, dermatoloji, göz hastalıkları, nöroloji, beyin cerrahisi, kulak-burun-boğaz hastalıkları, üroloji, göğüs hastalıkları, anestezi ve reanimasyon, biyokimya ve klinik mikrobiyoloji, radyoloji ve acil servis üniteleri, hijyenik klima santralleri, laminar akım sistemleri mevcut olan beş adet ameliyathaneyi bünyesinde bulunduran her türlü açık ve kapalı (laparoskopik, artroskopik) diot lazer uygulamaları, Fako, Fess gibi ileri teknolojik ameliyatlar ile hizmet veren BSK Konya Hastanesi, hasta haklarına saygılı, uluslararası hizmet kalite standartlarını temel alan tedavi uygulamaları ile beraber koruyucu sağlık çalışmalarını da kapsayan faaliyetlerini nitelikli uzman kadrosu ile yürütmektedir.

Güncel tıbbi yaklaşımının yanı sıra, son teknoloji ürünü tetkik ve tedavi donanımları, zengin cihaz parkuruyla (MR, BT, anjiyo) donatılan BSK Konya Hastanesi, akıllı bina teknolojisi ile yönetilmektedir.

Teknolojik yatırımını hastasına en iyi hizmeti sunmak için kullanan BSK Konya Hastanesi’nde Türkiye’ye ilk kez BSK tarafından getirilen modern laboratuar sistemi ile hastadan, neredeyse bir tüpten az, alınan kan örneği ile maksimum sekiz dakikada hepatitten, kardiyak testlere, tümör belirteçlerinden gebelik takibinde kullanılan testlere kadar bütün kan tahlilleri yapılabilmektedir. Bütün bu hizmetlerinin yanı sıra BSK Konya Hastanesi, hastalarına sağlıklı, çağdaş bir donanımla inşa edilmiş binasında çağdaş otelcilik hizmetleri de sunmaktadır.

Daha sonra Medline Hastanesi olarak hizmet veren sağlık kuruluşu, 2016 yılında satılarak Özel Akademi Meram Hastanesi adını aldı.

BSK Konya Hastanesi

ALİ IŞIK

BİBLİYOGRAFYA