DÜNDAR OTELİ

Konaklama ve kongre merkezi.

Osman Dündar tarafından 1987 yılında temeli atılan Dündar Otel, yedi yıl kadar süren inşaatın sonrasında 25 Haziran 1993 tarihinde, dört yıldızlı turistik şehir oteli olarak faaliyete geçmiştir. Konya’nın ilk dört yıldızlı otelidir.

Kerkük Caddesi (İkinci Nalçacı Caddesi) üzerinde bulunan Dündar Oteli, Konya Havaalanı’na 12 km, Otogar’a 6 km, Mevlâna Müzesi’ne 3 km, Çatalhöyük’e 43 km, şehir merkezine yürüme mesafesinde uzaklıktadır.

Toplamda 2.850 m² kapalı alana sahip olan otel; biri deluxe, altısı süit, 100’ü standart oda olmak üzere toplam 107 odalı ve 220 yatak kapasitelidir. Bir adet 130 kişilik yarı kapalı, yarı açık roof restaurant, bir adet 400 kişilik yarı kapalı yarı açık Selçuklu Salonu, bir adet kapalı Hitit Salonu, bir adet 200 kişilik kapalı toplantı Sema Salonu, bir adet yirmi beş kişilik TV ve toplantı salonu, bir adet kırk kişilik toplantı salonu, bir adet keyif bar, bir adet lobi bar, Türk hamamı, sauna, fitnes center, buhar banyosu, tenis, erkek kuaförü, doktoru, açık ve kapalı otoparkı vardır.

Teknolojik donanımıyla bütün odalar ve diğer bölümler, toplantı ve seminer alt yapısına sahiptir. Sütunsuz büyük salonları birden fazla salona bölünebilmekte, farklı amaçlar için isteğe göre tasarlanabilmektedir.

Dündar Oteli

MUHAMMED ALİ ORAK

BİBLİYOGRAFYA

  • http://dundarhotel.com/27.07.2011, 21.54.