BÜLBÜL, AHMET NAİM

Gazeteci. (1942-1999)

Konya’nın Kerimdede Mektep Mahallesi’nde doğdu. Akçeşme İlkokulunu ve Konya Lisesi orta kısmını bitirdikten sonra lise ikinci sınıftan ayrıldı. Lisede öğrenci iken musiki ile ilgilenerek, okul korosunda yer aldı. 1963’te Ziya Beştav’ın sahibi olduğu Işık gazetesinde spor yazarlığına başladı. Askerlik dönüşü bir bankada memurluğa başladı. Bu görevinin yanı sıra ağabeyi Nail Bülbül’ün spor müdürü olduğu Yeni Konya’da gazeteciliğe devam ederken, çalıştığı bankanın Afyon şubesine muamelat şefi olarak atandı. Kısa süre sonra birinci müdürlüğe kadar terfi etti. On beş yıl bankacılık yaptıktan sonra istifa ederek Konya’ya döndü.

Konya’da bir yandan özel bir şirketin müdürlüğünü yaparken diğer yandan Merhaba gazetesinde gazeteciliği sürdürdü. Spor yazarlığının yanı sıra yüzme, bisiklet, atletizm ve voleybolda millî hakem lisansı aldı. Voleybol tertip ve hakem komitelerinde üye ve gözlemci olarak görev aldı. Amatör spor dallarına büyük önem verdiğinden amatör müsabakalarını yakından takip etti. Birçok genç futbolcunun tanınarak, şöhret olmasını sağladı. Bu sebeple “yılın gazetecisi” seçilerek plaketle ödüllendirilip ismi bir sokağa verildi. Bu arada, yayın hayatına başladığı andan itibaren yıllarca KON TV’nin spor programına yorumcu olarak katıldı.

Emekli olunca kurduğu bir şirketle ticaret hayatına atılan Bülbül, iş yerinde geçirdiği bir beyin kanaması sonucu 6 Şubat 1999 tarihinde vefat etti. Üçler Mezarlığı’nda metfun olan Bülbül, evli ve iki çocuk babasıydı.

Ahmet Naim Bülbül

MUSTAFA ARSLAN

BİBLİYOGRAFYA