BÜYÜKŞEHİR HASTANESİ

Özel sağlık kuruluşu.

Hastane, 1979 yılında on üç doktorun ortaklığı ve Dr. Reşat Yazgan’ın mesul müdürlüğünde, Büyük İhsaniye Caddesi’nde, “Yeni Sağlık Yurdu, Dr. Şahin Koç, Dr. Reşat Yazgan ve Ortakları Koll. Şti.” unvanı ile on dokuz yataklı bir hastane olarak faaliyete başlamıştır. 1983 yılına kadar yirmi iki doktorun ortaklığı ile devam eden hastane aynı yıl otuz beş ortaklı “Özel Sağlık ve Tedavi Kurumları Ltd. Şti.”ne dönüşmüştür. 1985 yılında bugünkü binasına taşınarak, Avrupa’dan ithal ettiği cihazlarla bölgenin en modern hastanelerinden biri olarak hizmete devam etmiştir.

Şirket ticari unvanını 1985 yılında “Özel Sağlık Yurdu A.Ş.” olarak değiştirmiş ve 14.07.1987 tarihine kadar bu şekilde devam etmiştir. Bu tarihte ortaklardan büyük kısmı hisselerini Konya Büyükşehir Belediyesinin bir iştiraki olan Sağtaş Sağlık Tesisleri ve Tic. A.Ş.’ne satmış ve Konya Büyükşehir Belediyesinin çoğunluk hissesine sahip olduğu dönem başlamıştır. Kalan ortakların önemli bir kısmı da yine hisselerini 1993 yılında Konya Büyükşehir Belediyesine satmışlardır. Böylece hastane bir süre “Belediye Hastanesi” olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmiştir. Şirket 2001 yılında ticari unvanını “Belediye Sağlık Hastanesi A.Ş.” olarak değiştirmiştir. 2005 yılından beri “Özel Büyükşehir Hastanesi” adıyla Sağlık Bakanlığının denetiminde “özel hastane” statüsünde Konya ve bölge halkının hizmetine devam etmektedir.

Büyükşehir Hastanesi, otuz yıllık tecrübesi, köklü ve güvenilir geçmişi ile bölgenin sürekliliği olan ilk özel hastanesidir. Bütün temel branşlarda, teknolojinin son model cihazları eşliğinde (hizmet alımlarıyla beraber) otuz beşi doktor olmak üzere yaklaşık 250 tecrübeli personeli ile sosyal güvenlik kurumları, belediyeler, özel sigorta mensupları başta olmak üzere yıllık 120 binden fazla insanımıza genel hastanecilik hizmeti vermektedir. Ayrıca bir belediye iştiraki olarak Konya Büyükşehir Belediyesinin ve şehrimizin pek çok sosyal sorumluluk projesinde görev almaktadır.

Büyükşehir Hastanesi

ALİ IŞIK

BİBLİYOGRAFYA