İlçede ilkçağlardan kalma çok sayıda höyük ile Roma, Selçuklu ve Osmanlılardan kalma pek çok tarihî kalıntı bulunmaktadır. Büyük ve Küçük Şahören, Taş, Çeşmecik, Osmancık, Karatepe, İmircik, Gümüşlük, Cihangir Tepe ve Kökez ilçedeki belli başlı höyüklerdir. Bunun yanı sıra Paleozoik Çağda barınma amaçlı kullanılmış olan mağaralar (Saçıkara, Örnekköy ve Yağlıca mağaraları ile Kızılkuyu kuyusu) bulunmaktadır. Ayrıca Beykavağı köyü tabii güzellikleriyle halkın rağbet ettiği mesireliklere sahiptir. Rekreasyon alanı olarak kullanılan bu yörenin resmi adı “Kestel Orman Tabiat Parkı”dır.
DSİ IV. Bölge Müdürlüğü tarafından hizmete açılan Beykavağı Göleti’nin de bulunduğu park, tamamen ormanlık bir alandır. 425 ha alana sahip bu parkta karaçam, ardıç, sistus (iğdin) ve ahlat ağaçları bulunmaktadır. Yaban hayatı bakımından da önemli olan bu yöre, bölge için ekoturizm potansiyeline sahiptir.
Yöreye özgü mahallî yemekler ve kaşık oyunu ilçenin kültür hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle ramazan ayında daha çok tercih edilen “Kadınhanı tahinli pidesi” oldukça meşhurdur.
Ancak, bütün bu coğrafi, tarihî ve turistik değerlerin tanıtımı yapılmadığı için ilçede turizm gelişmemiştir. Alt yapının tamamlanıp, ilçenin yeterli tanıtımının yapılması, ilçe turizminin gelişmesini sağlayacaktır.
Ulaşım
Sahanın genel olarak sade bir yapı göstermesi sebebiyle ulaşımla ilgili ciddi bir problem yaşanmamaktadır. Kadınhanı; Konya-Afyonkarahisar karayolu üzerinde yer aldığı için ulaşıma elverişli bir konumu bulunmaktadır. Bu yol, Akdeniz Bölgesi’nden gelen malların Eskişehir, Bursa ve İstanbul’a ulaştıran yol güzergâhı üzerinde bulunduğundan, dinlenme tesisi sayısı mevcudunu artırmış, dolayısıyla ticareti canlandırmıştır. Ayrıca ilçe merkezine 10 km uzaklıktaki Kurthasanlı yerleşim merkezinden demiryolu geçmekte, bu alandan Afyon, Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Adana ve Gaziantep illerine Mavi Tren, Meram ve Toros Ekspresi gibi seferlerle ulaşım sağlanabilmektedir.