KANAL 42

Televizyon kanalı.

Konya’da, MRT (MUSTAŞ Radyo Televizyon AŞ) adıyla 1993 yılında karasal yayına başlayan kanal, 1995 yılında Mustafa Yavuz’un satın almasıyla birlikte Kanal 42 adını aldı. 1998 yılında kanalın bir holdinge satılmasının ardından adı kısa bir süreliğine Kanal 1 olarak değişti. Sadece mahallî haber ve belgesel yayını yaparak ilk yerel tematik kanal olan kanal, aynı yıl içinde yayın hayatına ara verdi.

2006 yılında Konevi Radyo TV AŞ tarafından “Konya TV” olarak yeniden yayın hayatına başlayan kanal, 2011 yılında karasal yayımı ile birlikte Türksat uydusundan da yayım yapmaya başladı.

Konya’da yayım yapan başka bir kanalla isim benzerliği sebebiyle Konya TV ismi önce “42 Konya”, bir müddet sonra da “Kanal 42” olarak değiştirildi.

Ağırlıklı olarak haber, eğitim, sağlık, tarım, ekonomi, çocuk ve kültür programlarının yer aldığı Kanal 42’nin üst yönetiminde Ahmet Yalçın (yönetim kurulu başkanı), Mehmet Küçükgünay (genel yayın yönetmeni), Mustafa Çelik (işletme müdürü), Adnan Özkafa (program müdürü), Kerem İşkan (haber dairesi başkanı), Hasan Güden (kurumsal iletişim müdürü) görev yapmıştır.

Şu anda Kanal 42’nin üst yönetimi; Mustafa Derbentli (Yönetim Kurulu Başkanı), Esat Ergener  (Genel Müdür), Mustafa Çelik (Finans Müdürü), Erkan Asan (Program Dairesi), Rumeysa Zügül  (Haber Dairesi), Mehmet Sahar (Yayın Dairesi)’dan oluşmaktadır. 

Kanal 42 logosu

AHMET TURAN

BİBLİYOGRAFYA