GÖZYAŞI

Özel kültür-sanat kuruluşu.

Gözyaşı dergisi, 1987 yılında Haşim Akten’in editörlüğünde Konya’da yayım hayatına başladı. Aylık süreli yayın olarak İslami fikir ve edebiyat dergisi mahiyetinde çıkan dergide Mehmet Eminoğlu, Prof. Dr. Mehmet Akgül gibi önemli yazarların makaleleri yer aldı. Sekiz yıl yayımlanan dergi Gözyaşı Geceleri’nin ön plana çıkmasından dolayı yayım hayatını durdurdu.

Gözyaşı Geceleri, 1988 yılında Konya’da Alâeddin Keykubat Salonu’nda ilk programı ile hayata geçti. Toplumumuzun içtimai ve dinî konularda günlük hayatta bizzat yaşadığı ve karşılaştığı zorlukları, bunların çarelerini bazen esprili, bazen de duygusal bir metotla sahneye taşıdı. Türkiye ve birçok Avrupa ülkesinde milyonlarca insan tarafından beğenilen 3 binin üzerindeki sahne programları, insanların hayatında önemli izler bıraktı.

Sahne programları devam ederken 1996 yılında Gözyaşı FM, dinî, kültürel yayım kategorisinde söz-müzik radyosu olarak yayım hayatına başladı. Hâlen Konya’da karasal yayın olarak, İstanbul’da ise uydu üzerinden yayımlarını sürdürmektedir.

Gözyaşı, Türkiye ve Avrupa’da 200 sinemada vizyona giren “Bendeyar” filmi ile beyaz perdeye de imzasını atmış; Haşim Akten, yazdığı kitaplar ve romanlar ile de kalplere sevgi tohumlarını ekmeyi başarmıştır.

Yirmi dört yıldır hizmet üreten bir kurum olan Gözyaşı, sanatçı Haşim Akten’in öncülüğünde Türkiye ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde Konya’nın tanıtımında gönüllü bir kültür elçisi olmuştur.

HASAN YAŞAR

BİBLİYOGRAFYA

  • http://www.gozyasi.com.tr/hakkimizda.html, 28.07.2016/13.13.