RIXOS KONYA OTEL

Konaklama ve kongre merkezi.

Adını, MÖ 1000 yılında, Perge şehrinin yedi kahraman kurucusundan biri olan Rixos’tan alan oteller grubunun kurucusu Fettah Tamince’dir.

2005 Ağustosundan itibaren hizmet vermeye başlayan Rixos Konya Otel, Konya’nın ilk uluslararası beş yıldızlı dizayn otelidir. 100 bin m²lik yeşil alan üzerine kurulan otel, otuz katlı modern bir binadan oluşmakta ve toplam 278 oda bulunmaktadır. Bu odalardan 8’i junier suit, 2’si presidential suit, 2’si engelli odası ve sigara içilmeyen odalardan oluşmaktadır.

Otel, Konya Havalimanı’na yaklaşık 13 km/15 dk, şehir merkezine 15 km/18 dk, Otogara 6 km/7 dk uzaklıkta, şehir tramvay hattına ise yürüme mesafesindedir.

Rixos Konya Otel, Orta Anadolu’daki en büyük ve donanımlı toplantı salonlarıyla kongre otelciliğinin de önemli merkezlerindendir. İş adamları ve iş dünyasına yönelik üstün teknoloji/iletişim hizmeti verebilecek standartta düzenlenmiş toplantı ve kongre merkezinde 9 toplantı odası ve 2.000 kişilik bölünebilen balo salonu ve çok amaçlı bölünebilir Selçuklu Salonu’yla istenilen büyüklükteki organizasyonlar için çözümler sunmaktadır.

Bir sağlık merkezine de sahip otelde, 3.500 m²lik alana yayılan ve Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan sağlık kulübüyle, modern fitness aletleri ile donatılmış egzersiz odaları, açık/kapalı olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları, sauna ve buhar odaları, kese ve köpük masajı hizmetiyle Türk hamamı, jakuzileri, tenis kortları, squash salonu ve koşu parkuruyla profesyonel spor antrenörleri eşliğinde hizmet sunmaktadır.

Hilton adıyla işletmeye açılan Rixos Konya Oteli, 2018 yılı Ocak ayında yapılan satışı sonrası Grand Konya Oteli adını aldı.

Rixos Konya Otel

ALİ IŞIK

BİBLİYOGRAFYA

  • http://www.rixos.com/tr/rixos-konya-otel, 17.12.2013/12.00; http://www.merhabahaber.com/rixos-hotel-konya-el-degistirdi-1305764h.htm, 20.01.2018/08.38.