Seydişehir, önemli turizm potansiyeline sahip bir ilçedir. Gerek inanç turizmi gerekse ekoturizm (tabiat sporları, avcılık, mağaracılık, vb.) bakımından önemlidir. Tınaztepe Mağarası, Seyyit Harun Külliyesi, Kuğulu Mesireliği, Suğla Gölü ve Toros Dağları ilçenin tarihi ve turistik zenginlikleri arasındadır.
Seydişehir, çok eski bir yerleşim yeri olması sebebiyle tarihî zenginlikleri bünyesinde toplamıştır. Burada çok sayıda antik yerleşim yeri kalıntıları, tarihî camii, türbe ve çeşme bulunmaktadır.
Antik Yerleşim Kalıntıları: Seydişehir Kalesi, Bostandere Roma şehri, Asar Tepe Hitit şehri, Ezik Tepe Hitit şehri, Ketenli kilise duvarı, Karabulak Hüyüğü, Vasata Antik Tiyatrosu, Velvelit ve Arvana şehir kalıntıları, Ilıca su kemerleri.
Cami ve Türbeler: Seyyit Harun Veli Külliyesi, Muhammed Kutsi Türbesi (Çavuş), Şeyh Hacı Abdullah Efendi Türbesi, Şeyh Mehmet Efendi Türbesi, Muallimhane Camii ve Türbesi, Sofuhane Camii, Hüdaverdi Camii, Şeref Şirin Mescidi, Kızılcalar Camii, Yeni Cami, Küçük Mescit, Türbe Camii, Aşağı Mahalle Camii.
Çeşmeler: Derviş Ağa Çeşmesi, Hakkı Ağa Çeşmesi, Mustafa Efendi Çeşmesi, Alaylar Efendi Çeşmesi, Hacı Mustafa Çeşmesi, Kavaklı Mustafa Çeşmesi, Yeni Camii Meydan Çeşmesi, Tüfekçi Osman Çeşmesi, Ağazade Çeşmesi.
Seydişehir ilçesi kaplıca, mağara, mesire yerleri açısından oldukça zengindir. Tınaztepe’den başka Ferzene, Susuz, Çatmakaya mağaraları da tarihî ve turistik öneme sahiptirler. Mesire alanları içerisinde Pınarbaşı, Kuğulu, Gözpınar, Çaybaşı, Beldibi, Ferzene, Bağlararası, Tınaztepe, Taraşçı, Otlak Alanı, Yılanlı Pınar dikkat çeken yerlerdir. Ayrıca ilçe, av ve yayla turizmi açısından önemli potansiyele sahiptir. İlçede dört otel bulunmakta, toplam 100 oda ile yaklaşık 200 yatak kapasitesi mevcuttur.
Ulaşım
Seydişehir Konya-Antalya devlet yolu üzerinde bulunduğu için ulaşımı gelişmiştir. Konya’ya uzaklığı 85, Antalya’ya uzaklığı 210 km’dir. Köy yollarının tamamı asfalt olup ulaşım problemi bulunamamaktadır.