ILGIN

Ilgın’da Basın-Yayın

İki yerel gazetenin yayımlandığı Ilgın’da bir de yerel radyo istasyonu bulunmaktadır.

Ilgın’ın Sesi

2005 yılında yayım hayatına başlayan Ilgın’ın Sesi bu dönem içerisinde şimdiye kadar 1.800 sayı yayımlanmıştır. “Siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel bir gazete” spotuyla günlük çıkan gazetenin sahibi İbrahim Soner Güzel, yazı işleri müdürü de Abdülhamit Çölkesen’dir. Basın İlan Kurumu üyesi ve 250 abonesi olan gazetenin günlük baskısı 400 ila 500 arasındadır.

Yeni Ilgın Postası Gazetesi

Yayım hayatına 30 Aralık 2005 tarihinde haftalık olarak başlayan Yeni Ilgın Postası, 15 Eylül 2006 tarihinde günlük olarak yayımlanmaya başladı.

Pazartesi günleri 1.000, diğer günler ise 250 adet basılan gazetenin imtiyaz sahibi Hatice Çiftci, sorumlu yazı işleri müdürü de Sıtkı Çiftci’dir.

Ilgın FM

1990 yılında çok kısıtlı imkânlarla kurulan radyo, ilk yayımlarını Seda FM adıyla yapmış, bilahare adını Cest FM olarak değiştirmiştir. 2005 yılında radyoyu kuran şirket el değiştirince radyonun adı Ilgın FM olmuştur. Ramazan Kaya’nın sahipliğinde Ilgın’ın ismini dünyaya duyurmak için internet üzerinden de yayın hayatına başlayan radyo, yayım kalitesini artırmak için Kaplıca Dağı’na bir verici kulesi inşa ettirmiştir. Radyo, şu anda Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Doğanhisar ve Akşehir’in merkez ve köyleri ile Afyon-Sultandağı’nın bazı bölgelerinde dinlenebilmektedir. Çok yakında ise yeni işletmeye girecek 1000 kw’lık bir cihazla Konya merkeziyle Tuzlukçu ve Yunak ilçeleri de radyonun yayın ağına katılacaktır. Yayın stüdyolarının yerini de değiştirerek Belediye civarındaki bir iş merkezine taşınan Ilgın FM, yayın stüdyosunu da tamamen yenileyerek link sistemiyle dijital yayıma başlamıştır.

Ilgın'ın Sesi başlığı
Yeni Ilgın Postası gazetesi başlığı
Radyo Ilgın amblemi

ALİ BORAN

BİBLİYOGRAFYA