İSMAİL KAYA EĞİTİM VAKFI

Sivil toplum kuruluşu.

İsmail Kaya Eğitim Vakfı, merhum hocanın ismini yaşatmak amacıyla talebeleri tarafından 1993 Nisanında kurulmuştur. Vakıf mütevelli heyeti Ahmet Poçanoğlu (Başkan), Hikmet Metin Tunç, Mustafa Kabak, Ali Gökyel ve Mehmet Koçak’tan oluşmaktadır.

İsmail Kaya Hoca’nın en büyük arzusu olan kütüphanesinin istifadeye sunulması arzusunu yerine getirmek gayesiyle kurulan vakıf yanı sıra millî, manevi ve ahlaki değerlere bağlı insan yetiştirmek, fertlerin meşru olan her türlü hayati, iktisadi ve içtimai ihtiyaçlarını karşılamak, fertler arasında sevgi ve iş birliğini arttırıcı, birlik ve bütünlüğü temin etmek hususlarında faaliyetler yapmaktadır.

Vakıf, öncelikle yükseköğrenim gençliğine yönelik olarak merhum İsmail Kaya’nın kitaplarıyla güzel bir okuma ve çalışma ortamı tesis etmiştir. 3.000 kitaplık kütüphanede, Hacı Veyiszade Mustafa Efendi (Kurucu) ile Fahri (Kulu*) Efendi’nin özel kütüphanelerine ait eserlerle, Haki Efendi’nin mektupları da yer almaktadır. İdare merkezi Alâeddin Caddesi, Mazhar Babalık Sokağı, Selçuk İşhanı, Nu. 6/5 adresindeki vakıf, amaçları doğrultusunda öğrencilere yaz kursları tertip edip, fakir öğrencilere de eğitim desteğinde bulunmaktadır

BEKİR ŞAHİN

BİBLİYOGRAFYA