JAPON KYOTO PARKI

Kardeş Şehir Kyoto adına yapılan park.

İstanbul yolu üzerinde bulunan park, 27 Ağustos 2010 tarihinde açıldı. 36 bin metrekare alana kurulan Japon Kyoto Parkı, Konya turizmine katkı sağlaması ve Japonya’nın Kyoto şehri ile Konya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yapıldı. Japonya’nın Kyoto Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan “Kardeş Şehir” protokolü çerçevesinde Kyoto Belediye binası önüne Konya Anıtı, Konya’ya da Japon Parkı açıldı.

Japon mimarisi ve kültürüne uygun olarak yapılan ve 1 milyon 550 bin TL’ye mal olan Japon Kyoto Parkı’nda; dört bin metre karelik suni gölet, Japon bahçesi, kamelyalar, seyir terasları, taş ve ahşap köprüler, taş fenerler, küçük adalar, Japon mimarisine uygun üç giriş kapısı, doğal tepeler, bambu su oyunları, kuru bahçe, Japon ağaç ve bitkileri, çay evi ve güvenlik binası bulunmaktadır.

Bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete giren park, Türkiye’nin en büyük Japon bahçesi olma özelliğini taşımaktadır. Kullanım alanı 500 metrekare olan kafeteryada misafirlere gün boyu kahvaltı hizmetinin yanında Japon mutfağından örnekler sunulmaktadır.

Japon Kyoto Parkı

HASAN YAŞAR

BİBLİYOGRAFYA

  • http://www.konya.bel.tr/detail.php?id=2503, 04.02.2011/11.15.