KONYA POSTASI

Mahallî gazete.

İhsan Kayseri*, Ahmet Öğüt ve Durmuş Alagöz* tarafından kurulan Konya Postası, 5 Kasım 1977 tarihinde, Mevlâna Caddesi, Ayan Bey Sokağı, Nu. 36 adresinde yayım hayatına başladı. Gazete yine aynı isimlerin kurduğu Ocak Matbaasında Heidelberg baskı makinesi yani Tippo makineyle basılıyordu. Genel yayın yönetmeliğini Mustafa Alagöz’ün yaptığı gazetenin ilk yazı işleri müdürü İbrahim Sur*, spor sorumlusu Galip Yenikaynak, muhabiri de Zeki Böke idi. Diğer yandan Şenyurt Özbay, Behzat Altıntaş ve Mustafa Güden spor sayfasını çıkaran ve sporla ilgili haberleri takip eden ilk isimlerdi. Bu dönemde gazetenin musahhihliğini, ileride gazetenin yazı işleri müdürlüğünü üstlenecek Orhan Samur yapıyordu.

Gazetenin sahipliği 2000 yılının Aralık ayında, Mustafa Alagöz’den, Erdal Kara’ya geçti. Bu dönemde Ömer Kara da gazetenin imtiyaz sahibi oldu.

Yayım hayatına başladığından bu yana âdeta bir okul olan Konya Postası, Konya’nın önemli kalemlerini ve habercilerini çatısı altında topladı. Panos Özararat*, Selçuk Es*, Caner Arabacı*, Mustafa Ataman*, Hüzeyme Yeşim Koçak*, Mehmet Ali Uz*, Mustafa Aydın, Ahmet Kalender*, ve Anadolu Ajansı genel müdürlerinden Hilmi Bengi bu isimlerden bazılarıdır. Yaşar Çalışkan* ve Muhammet Apaydın ise gazetenin haftalık sanat sayfası hazırlayıcıları idi. Sporda Behzat Altıntaş, Konya İdmanyurdu; Galip Yenikaynak, Konyaspor; Mustafa Güden ise amatör sporlarla ilgili gelişmeleri takip ediyordu. Sonraları Selçuk Üniversitesinde ve bürokraside görev alan Ahmet Kalender, Osman Tüzün, Osman Bengi, Saim Elmas, Mustafa Gül de Konya Postasında muhabirlik yapan isimlerden bazılarıdır.

Konya Postası’nda İbrahim Sur’dan sonra Halife Koyuncu, Osman Tüzün, Osman Nuri Bengi, Mevlüt Ben, Orhan Samur ve Sefa Özdemir yazı işleri müdürlüklerinde bulunmuşlardır. Gazetenin Erdal Kara tarafından devralınmasından sonra Sefa Özdemir’le* devam eden yazı işleri müdürlüklerine daha sonra Uğur Özteke* ve Tekin Gürel getirilmişlerdir.

Hâlen yazı işleri müdürlüğünü Zekeriya Sağlık’ın yürüttüğü gazetenin yazar kadrosunu Abdullah Uçar*, Şükrü Özbuğday*, Melahat Ürkmez*, Murat Güzel, Prof. Dr. Ali Acar, Filiz Akman, Ali Akpınar*, Adnan Gönül, Yusuf Erdoğan, Doğan Kaplan, Av. Serdar Ölmez gibi isimler oluşturmaktadır.

Konya Postası

EROL SUNAT

BİBLİYOGRAFYA