KONYASPOR GENÇ TAKIMI

Dünya Fair Play Ödülü sahibi futbol takımı.

1965 yılında Türkiye II. Futbol Ligi’ne katılan Konyaspor’un alt yapısı olan genç takımı, 1989’u Fair Play Yılı ilan eden UNESCO tarafından dünyanın en centilmen takımı seçilerek büyük ödüle layık görülmüştür. Aynı kurulun 1984’te dünyanın en centilmen sporcusu seçerek Fair Play Ödülü verdiği İsmet Karababa’nın çalıştırdığı genç takımda yer alan futbolcular 1986, 1987 ve 1988 sezonlarında üst üste üç yıl Konya şampiyonu olurken, oynadığı altmış yedi maçta hiç kırmızı kart görmemiştir. Fair play ruhunu sahaya taşıyan genç futbolcular, önce Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi’nce ödüllendirilmiş, 1985 yılı Kasımında da Londra’da bir araya gelen kırk dört ülkenin temsilcilerinin katıldığı toplantıda alınan kararla bu önemli ödüle hak kazanmıştır.

Belediye Başkanı Ahmet Öksüz* ve Kudret İrdirençelebi’nin kulüp başkanlığı sırasında genç takımın aldığı bu ödül, ülkemizde bir ilk olduğu için büyük takdir toplamıştır. Antrenör Niyazi Yıldırım’ın da görev yaptığı genç takımın kadrosunda şu futbolcular bulunuyordu: Alpaslan Uysal, Hasan Hüseyin Köse, Erdem Çiçek, Tolga, Ercan Okur, Metin Akkaya, Murat Kandil, Ethem Güzel, Serkan Renklibay, Akif Okutan, Volkan Çetinkaya, Salim Çakır, Yusuf Sayan, Volkan Berk, Engin, Murat Özdur, Mustafa Erdem, İsmail, Yaşar Kan, Osman Yıldırım, Yusuf Yalçın, Murat Çalışkan, Cem Çorakçı, Ogün Yılmaz, Emre Kavasçınar, Mustafa Acar, Ahmet Koç, Kaan ve Mehmet Kaya.

Paris’teki UNESCO genel merkezinde düzenlenen törende verilen Konyaspor Genç Takımının ödülünü de Başkan Kudret İrdirençelebi almıştır.

1989 yılında dünyanın en centilmen futbol takımı seçilerek UNESCO'dan fair play ödülü alan Konyaspor Genç Takımı

NAİL BÜLBÜL

BİBLİYOGRAFYA