KULU

IV. SOSYAL DURUM VE DERNEKLER

IV. SOSYAL DURUM VE DERNEKLER
Kulu’da sosyal ve kültürel faaliyetler icra eden birçok dernek bulunmaktadır. Faaliyetleri sebebiyle bunların en önemlileri Kulu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile KUGİAD (Kulu Girişimci İş Adamları Derneği)’dır.
Kulu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği
2009 yılında Korkut Yiğitay başkanlığında Ebüdderya Taylan, Kamber Demirok, Nurettin Görgülü, Ahmet Ünsal, Murat Uludağ, Hacı Ayhan ve Dr. Murat Tütüncü tarafından eğitim, kültür, yardımlaşma ve dayanışma amacı ile kuruldu. Bugüne kadar pek çok sosyal faaliyette bulunan dernek, pek çok öğrenciye burs, muhtaç aileye iaşe, engelli öğrencilere de elektrikli araba sağlamıştır.
Hâlen derneğin yönetim kurulu Kamber Demirok’un başkanlığında Dr. Murat Tütüncü, Nurettin Görgülü, Ebüdderya Taylan, Eyüp Demirkıran, Nil Akyel ve Hatice Uğur’dan oluşmaktadır.
KUGİAD (Kulu Girişimci
İş Adamları Derneği)
Kulu merkezli olarak 2011 Şubatında kurulan derneğin ilk yönetimi aynı yılın Haziranında oluşturuldu. Bu tarihten itibaren çalışmalarını yürütmektedir.
Derneğin amacı; Kulu ilçesinde yeni iş ve istihdam alanları oluşturmak, üyelerinin iş hayatında destekçisi olmak, üyelerinin kişisel gelişimi için eğitim toplantıları yapmak, Kulu’yu ekonomik ve sosyal açıdan geliştirmek ve güzelleştirmek için çalışmalar yürütmektir. Bu çalışmaları yürütmek için bünyesinde komisyonlar oluşturulan dernek, Kulu halkının da desteği ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Hâlen dernek yönetimi Önder Özsoy başkanlığında Hilmi Yılmaz, Hüsamettin Kargı, Namık Kemal Yücel, Yusuf Baran, Halil Pektaş, Murat Demirok, Abdurrahman Çağlayan ve Hüseyin Aksoy’dan oluşmaktadır.
Kulu’da ayrıca Kulu Hizmet ve Yardımlaşma Derneği, Kulu Mesleki Eğitimi Destekleme Derneği gibi dernekler de faaliyetleriyle dikkati çekmektedir.
 

Kulu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği

ALİ İHSAN TÜTÜNCÜ

BİBLİYOGRAFYA