KUYULUSEBİL HALTER İHTİSAS SPOR KULÜBÜ

Spor kuruluşu.

Kuyulusebil Halter İhtisas Spor Kulübü, ülkede halter sporunu geliştirmek amacıyla 2006 yılında kurulmuştur. Kulübün, Talha Ünlü başkanlığındaki kurucu heyetinde Serap Ünlü, Atilla Ediz, Kenan Erdağı, Talat Ünlü, Celil Can ve Talip Ünlü yer almıştır. Sadece yirmi bir üyesi bulunan kulübün yönetim kurulu Talha Ünlü başkanlığında Servet Bektik (başkan yardımcısı), Celil Can (sekreter), Kenan Erdağı (sayman) ve Talip Ünlü (üye)’den oluşmaktadır. Yirmi beş bayan sporcusu bulunan kulübün çalıştırıcılığını, aynı zamanda bayan millî takımının da antrenörü olan, Talat Ünlü ile eşi Serap Ünlü yapmaktadır. Kısıtlı imkânlara rağmen, üyelerinin maddi ve manevi desteği ile faaliyetini sürdürmeye çalışan bu mütevazı spor yuvasının takım hâlinde aldığı sonuçlar şöyledir:

Yıldızlar: 2009 Türkiye şampiyonluğu, 2010 ve 2011 Türkiye ikinciliği.

Gençler: 2009, 2010, 2011, 2012 Türkiye şampiyonluğu.

Büyükler: 2012, 2013, 2014 Türkiye şampiyonluğu, 2009 ve 2010 Türkiye ikinciliği.

Kulübün sporcularından, gençler Avrupa ve Dünya şampiyonu Sibel Özkan, 2008’de Pekin Olimpiyatlarında ikinci olarak Olimpiyat madalyası alan ilk bayan sporcu unvanını kazanmıştır. Diğer sporcularından Ayşegül Çoban yıldız, genç ve büyükler Dünya, Avrupa ve Akdeniz Oyunları şampiyonu; Neslihan Okumuş yıldızlar ve gençler Avrupa şampiyonu, büyükler Avrupa üçüncüsü; Hatice Demirel yıldızlar Dünya şampiyonu, yıldızlar ve gençler Avrupa ikincisi; Hacer Demirel yıldızlar, gençler ve yirmi üç yaş altı Avrupa üçüncüsü; Eda Çakal yıldızlar Avrupa ikincisi; Figen Kaya gençler Avrupa şampiyonu; Tuğba Arslanhan İslam Ülkeleri Oyunları ikincisi olmuştur.

2015 yılında Aydın’da yapılan Büyükler Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’nda Bayanlar Kategorisi’nde Konya Kuyulu Sebil Halter İhtisas Kulübü 175 puan ile Türkiye Şampiyonu olmuştur. Şampiyonada Kuyulusebilli sporculardan 53 kg’da Hacer Demirel birinci, 58 kg’da Ayşegül Çoban birinci, 69 kg’da Assiya İpek birinci, 69 kg’da Tuğba Arslanhan üçüncü, 75 kg’da Hatice Demirel birinci olmuşlardır.

2016 yılında Kulüplerarası Yıldızlar Halter Konya İl Birinciliğinde de Kuyulusebil takımı kızlar sıralamasında ilk sırayı almışlardır.

NAİL BÜLBÜL

BİBLİYOGRAFYA