MEDICANA KONYA HASTANESİ

Özel sağlık kuruluşu.

Medicana Sağlık Grubu’nun onuncu halkası olan hastane, Selçuklu ilçesine bağlı Feritpaşa Mahallesi, Gürz Sokağı Nu. 1 adresinde, 10 Ekim 2012 tarihinden itibaren hasta kabulüne başlamıştır. 35 bin metrekarelik kapalı alanı ile bölgenin en büyük ve kapsamlı özel sağlık kuruluşu niteliğindeki hastane tüm gelişmiş tıbbi imkânlar, uluslararası hasta bakım standartları, son teknoloji cihaz parkı ve geniş bir akademik kadro ile hizmet sunmaktadır. Hava ambulans parkının da mevcut olduğu hastanede; haricî, dâhilî, cerrahi ter türlü tıbbi tetkik, müdahale ve tedavinin yanında IVF (Tüp Bebek) uygulaması ile Organ Nakli yapılmaktadır.

Yoğun Bakım ve yatak kapasitesi ile 30.000 m2 kapalı alanda  en kapsamlı özel hastane konumunda olan Özel Medicana Konya Hastanesi,  yoğun bakım ve yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde % 100 doluluk oranları ile tüm bölgenin ihtiyacına cevap vermektedir. 49 yataklı genel yoğun bakım, 7 yataklı kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım, 9 yataklı koroner yoğun bakım, 41 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi ve 117 servis yatağı ile toplamda 223 yatak kapasitesine sahiptir.

Hastane bünyesinde; bilgisayarlı tomografi cihazı (BT), 1.5 Tesla manyetik rezonans inceleme cihazı (MR), dört boyutlu kadın doğum amaçlı üst seviye ultrason cihazı, PACS (Tıbbi Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi), tüm vücut PET CT, çift başlı gama kamera, hastanede bulunan ileri teknoloji cihazlarından sadece bazılarıdır. Dünyada ve ülkemizde çok az merkezde bulunan; yüksek enerjili lineer hızlandırıcı, tek enerjili lineer hızlandırıcı, simülatör, PET-CT-simülatör, radyoterapi ağ sistemi, üç boyutlu tedavi planlama sistemi cihazları Konya’da ilk olarak Medicana Konya Hastanesinde kullanılmaktadır.

Konya’ya dünya standartlarında sağlık hizmeti getirecek olan Medicana Konya Hastanesi, ileri kanser tedavisi, mikro-cerrahi, travma cerrahisi, omurga ve protez cerrahisi ile tüp bebek sahalarında Konya’daki eksiklikleri tamamlayacak ve bu alanlarda Konya’nın sağlık turizmine canlılık getirecek şekilde planlanmıştır.

Sağlık hizmetinin yanı sıra, tıbbi alanda eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama ihtiyaçlarını karşılamak ve desteklemek üzere 2015 yılında KTO Karatay Üniversitesi ile afiliasyon protokolü imzalanmıştır. 2021 yılı itibariyle 32 Uzman Hekim, 37 Akademik Kadro, 8 Pratisyen Hekim, 1 Psikolog, 2 Diyetisyen olmak üzere toplam 80 hekim kadrosu bulunmaktadır.

Medicana Konya Hastanesi

ALİ IŞIK

BİBLİYOGRAFYA

  • https://www.medicana.com.tr/konya 30.03.2021 11.33