NAKİBOĞLU BİLGİ HASTANESİ

Özel sağlık kurumu.

Karatay ilçesine bağlı Nakiboğlu Mahallesi’nde bulunan Özel Nakiboğlu Bilgi Hastanesi, Konya’nın ilk özel hastanelerinden biridir. 1.200 m2 alana oturan altı katlı ve 7.200 m2 kullanım alanına sahip hastane 1999 yılında hizmete açılmıştır. Bütün odaları “özel oda” niteliğinde olan hastane 49 yatak kapasitesine sahiptir. Yaklaşık 4.500 m² bahçesi ve 200 araçlık otopark alanı vardır.

Nakiboğlu Hastanesi, cerrahi branşlarda; ortopedi, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, üroloji, göz hastalıkları ve kulak burun boğaz branşlarında hizmet vermektedir.

Dâhili branşlarda ise; dâhiliye, çocuk hastalıkları, nöroloji, cildiye, fizik tedavi, kardiyoloji ve acil servis hizmetleri mevcuttur. Bunların haricinde diş, lazer epilasyon, diyet, ve bazı çift branşlarla birlikte on sekiz branşta hizmet vermektedir.

Hastane ayrıca fizik tedavi, uygulamalı laboratuvar tedavi ve radyoloji üniteleriyle, kemik dansitometri cihazı, iki adet direk grafi, mamografi, tomografi, çift tüp-çift masa (IVP-kolon-barsak ve mide filmleri) genel ultrasonografi, renkli doppler ultrasonografi; ameliyathanede mobil C kollu röntgen cihazı, skopi (özellikle ortopedi ameliyatları için) cihazlarına sahiptir.

Laparoskopik cerrahi (kapalı ameliyat), kardiyoloji koroner yoğun bakım ve endoskopik tanı ünitelerinin de bulunduğu hastane, 2013 yılı içerisinde ekonomik sebeplerle kapanmıştır. Bir müddet kapalı duran hastane, günümüzde Konya Numune Hastanesi Nakipoğlu Semt Polikliniği olarak hizmet vermektedir.

Nakiboğlu Bilgi Hastanesi

ALİ IŞIK

BİBLİYOGRAFYA