TAŞKENT

VI. TURİZM

İlçe eko-turizm faaliyetleri için büyük bir potansiyele sahiptir. Yayla ve dağ turizmi ile kış turizmine uygun olup, Taşkent-Alanya yolunun iyileştirilmesi hâlinde bu sektörde büyük gelişmelerin olacağı tahmin edilmektedir. Turizmin gelişmesi amacıyla ilçe belediyesince yaptırılan iki yıldız hizmet kalitesindeki otel (Pirlerkondu) faaliyetini sürdürmektedir.

İlçe merkezinin antik yerleşim alanı olması ve evlerinin kültür varlığı olarak kabul edilmesi, buraların arkeolojik sit alanı olmasını sağlamıştır. Çarşı Camii, Uzun Şeyh Camii, Taşkent Çeşmesi, Sazak Köyü Köprüsü tarihî yapılardan bazılarıdır. Ayrıca Ağıl Ardıç Tabiat Anıtı görülmeye değer yerlerdendir. Yayla olarak da Bolay, Söbüçimen ve Çetmi yaylaları önemlidir. Ayrıca Çetmi’de her yıl Kültür ve Sanat Şenliği yapılmaktadır.

Ulaşım

İlçe merkezi 135 km’lik bir karayolu ile Konya’ya, 13 km’lik bir karayolu ile Hadim’e, 40 km’lik bir karayolu ile Karaman-Sarıveliler’e ve 80 km’lik bir karayolu ile de Ermenek’e bağlıdır. Kasaba ve köylerin ulaşımı tamamen sağlanmıştır. Yolların tamamı asfalt olup, karayolları ağında bulunmaktadır. Ancak Çetmi ve Bolay kasabalarıyla köylerinin yolları kışın kar yağışının çok olması sebebiyle ile sık sık kapanmakta ve ulaşım aksamaktadır.

ABDURRAHMAN DİNÇ

BİBLİYOGRAFYA