SUN TV

Konya’nın ilk, Türkiye’nin ikinci özel televizyon kanalı.

Türkiye’nin ilk özel televizyon kanalı olan Inter Star’ın ardından Konya’da kurulan ilk mahallî televizyon kanalıdır. 1975 yılında Ankara’da Yurt Ajans ve Bayrak gazetesinin muhabirliğini yaparak gazeteciliğe adım atan iş adamı Esat Duysak tarafından 1989 yılında yayın hayatına başlayan Sun TV’nin ilk vericisi Alâeddin Tepesi’nin karşısında bulunan Duysak kardeşlere ait olan beyaz eşya mağazasının üzerine kuruldu. İlk yayımını ise bu mağazanın yanında bulunan küçük bir dükkânda yaptı. Uzun süre tek kamera ile yayım yapan Sun TV, daha sonra Akyokuş mevkiine kurulan verici ve jeneratörle yirmi dört saat yayın yapmaya başladı. Bilahare Hazım Uluşahin İş Merkezi’nde iki stüdyosu ile yayımına devam eden kanal, daha sonra Kunduracılar Kavşağı’nda bulunan kendi binasına taşındı.

Recai Kıcıkoğlu’nun “Zirveye Doğru”, Ahmet Özdemir’in “Ahmet Özdemir Show”, N. Yalçın Dikilitaş, A. Sefa Odabaşı ve Nevzat Küçükerdoğan’ın “Gönül Dostları” adlı programları Sun TV’nin ilgiyle izlenen uzun soluklu programlarından birkaçıdır. İlerleyen yıllarda bölgesel veya yaygın kanal olunabilir, düşüncesi ile adının önünde “Konya” ibaresi kullanılmayan kanal, yaygın kanallara da on’un üzerinde spiker yetiştirmiştir.

Hâlen Türksat 4A uydusu üzerinden, yanı sıra iphone ve ipad üzerinden kesintisiz yirmi dört saat yayım yapan Sun TV’nin sahipliğini Esat Duysak, genel yayın yönetmenliğini de oğlu Yasin Duysak yapmaktadır.

Sun Tv’nin logosu

OSMAN DİKİLİTAŞ

BİBLİYOGRAFYA