SELÇUK İLETİŞİM DERGİSİ

Hakemli akademik dergi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 1999 yılından günümüze, düzenli olarak yılda iki kez ocak ve temmuz aylarında yayımlanan akademik bir dergidir.

Büyük boy olarak çıkan dergide makaleler, çift sütun 10 punto olarak dizilmektedir. Her sayısı 500 adet basılan ve ücretsiz olarak dağıtılan dergini bütün sayılarına fakültenin internet sayfasından online olarak erişilebilmektedir. Selçuk İletişim Dergisi, TÜBİTAK/ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri Tabanı’nda yer almakta ve 2005 yılından itibaren, makalelere bu tabandan ulaşılabilmektedir.

Derginin editörlüğünü 2012 yılına kadar Ahmet Kalender yürütürken, Ocak 2012 tarihli sayısından itibaren editörlük görevini Ahmet Tarhan üstlenmiş; derginin kapak tasarımı ise Abdülgani Arıkan tarafından yapılırken, sayfa tasarımları dönem dönem Nurallah Terkan ve Abdülgani Arıkan tarafından gerçekleştirilmiştir.

İlk sayısında iletişim alanında kaleme alınmış on dört makale ve bir çeviri yazı yer almıştır. Sekizinci cildinin ilk sayısı Temmuz 2013 tarihinde çıkan dergi yayın hayatını sürdürmekte olup; 2016 Temmuzu itibariyle derginin, bu yılın ikinci, IX. cildinin de 3. sayısı yayımlanmıştır.

 

Selçuk İletişim Dergisi'nin ilk sayısı

ADEM DEMİRSOY

BİBLİYOGRAFYA

  • Selçuk İletişim Dergisi, sy. 1; Kalender, 2011.