SELÇUKLU HASTANESİ

Özel sağlık kuruluşu.

1998 yılında hizmete açılan Özel Selçuklu Hastanesi, Konya’nın, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilk özel hastanelerindendir. Hâlen yedi katlı ve 4500 m2 kapalı alana sahip binasında tanı, tetkik, tedavi ve diğer hizmetlerini sürdürmektedir. Dâhiliye, genel cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum, göz hastalıkları, gastroenteroloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, kardiyoloji, kbb hastalıkları, üroloji, nöroloji, radyoloji, mikrobiyoloji, biyokimya, anestezi ve reanimasyon, diş, acil, tüp bebek ve tedavisi hizmet sunduğu tıbbi alanlardır. Bunlardan gastroenteroloji ve tüp bebek tedavisi uygulamaları Konya’da özel hastaneler arasında ilk defa Özel Selçuklu Hastanesi’nde uygulanmaya başlanmış ve bu yönde çok sayıda hastaya hizmet verilmiştir.

Hastanede genel amaçlı iki ameliyathane bulunmaktadır. Teknoloji açısından son sistem donanımına sahip ameliyathanelerinde hepafilitre ile havalandırma merkezi oksijen, vakum, medikal gaz sistemleri ve klima tesisatları bulunmaktadır. Hastanede yapılan ameliyatların birçoğunda öncelikli olarak hastanın konforunu sağlayan ve aynı gün rutin hayata dönmesine izin veren mikro-cerrahi ve endoskopik cerrahi yöntemleri başarıyla uygulanmaktadır.

Radyoloji ünitesinde bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi, renkli doppler, mamografi, direkt ve kontrastlı bütün filmler, her türlü radyolojik girişimler başarıyla yapılmakta, hastane bünyesindeki mevcut laboratuvarlarda biyokimya, mikrobiyoloji dallarına bütün tetkikler ile her türlü hormon testi yapılmaktadır.

Standartlarına uygun olarak yapılandırılan acil serviste, yirmi dört saat kesintisiz acil sağlık hizmetleri verilmekte; danışman hekimlik hizmetiyle de hastaların doğru branşta muayene olmaları sağlanmaktadır. Ayrıca hastanede bir çocuk kliniği gece saat 23.00’e kadar açık tutulmaktadır.

Elli yatak kapasiteli hastanede odalar, hasta ve refakatçisinin bütün ihtiyaçları düşünülerek konforlu bir şekilde düzenlenmiştir. Bütün odalarda televizyon, minibar, klima, merkezi oksijen sistemi, dijital yatak, banyo ve tuvalet bulunmaktadır.

2004 yılında Karaman’a tıp merkezi ile başlayan zincir halkası 2010 yılında elli yataklı hastaneye dönüşerek hizmetine devam etmektedir. Ayrıca hastane, Konya merkezinde 2016 yılında hizmete giren Medova Hastanesinin de iştirakçisidir.

Selçuklu Hastanesi

EYÜP ÇETİN

BİBLİYOGRAFYA