KAYSERİ, MEHMET İHSAN

(01.01.1947-23.06.2021) Gazeteci, yazar.

Konya’da doğdu. İlköğrenimini Hâkimiyeti Milliye İlkokulunda, ortaöğrenimini Konya Erkek Sanat Enstitüsünde yaptıktan sonra Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Konya’da yayımlanan, Anadolu’da Hamle*, Yeni Meram*, Yeni Konya* gazeteleriyle Milliyet, Tercüman ve Akdeniz Haber Ajansı’nın Konya şubelerinde muhabirlik, büro şefliği ve müdürlük gibi çeşitli görevlerde bulunup, Konya Postası* ve Merhaba* gazetelerinde biyografik yazılar yazdı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği gibi mesleki derneklere üye olan Kayseri, meslek hayatı boyunca basın kuruluşlarınca birçok kez ödüllendirildi.

Basketbol, bisiklet, futbol, halter, masa tenisi, güreş, yüzme ve sutopu gibi branşlarda hakemlik, merkez hakem kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunup, voleybol ve geleneksel spor dallarının il temsilciliğini yaptı. Kayseri, bu spor dallarının pek çoğunda da lisans sahibidir.

Türk ve Konya kültürüne hizmet edenler konusunda araştırmalar yapıp bunları kitaplaştıran Kayseri’nin yayımlanan onun üzerindeki kitaplarından bazıları Atatürk ve Konya (1981), Türk Medeniyet Tarihinde Ahilik (2000), Doğumu’nun 120.Yılında Mehmet Muhlis Koner (2006), Konyalı Arif ve Etik Bir Hoca Arif Etik (2008), Konya’nın “Gül” Babası M. Ali Apalı (2010)’dır.

Evli ve iki çocuk babası olan İhsan Kayseri, 23 Haziran 2021 tarihinde vefat etmiştir.

Mehmet İhsan Kayseri

M. ÖZGEN KÜÇÜKKONER

BİBLİYOGRAFYA